sâmbătă, 7 iunie 2014

Ce este cafeaua boabe? Intrebari si raspunsuri.

Ceea ce noi numim o boaba de cafea este de fapt samanta  unui fruct-cireș. Arbori de cafea produc fructe de padure, numite cireșe de cafea, care se transforma rosu aprins atunci când sunt coapte și gata de a fi culese. Fructul se găsește în grupuri de-a lungul ramurile copacului.

 Pielea de ocireașă de cafea (exocarp) este groasa și amara. Cu toate acestea, fructul de sub ea (mesocarp) este foarte dulce și are textura unui bob de strugure. Urmeaza parenchimul, un strat lipicios de miere, care ajută la protejarea cafelei. Boabele se sunt acoperite de un plic-pergament numit endocarp.

 Aceasta protejeaza cele doua boabe de cafea verde-albastrui, care sunt acoperite de o alta membrana, numita spermoderm sau argintul pielii.

Daca intr--advar doriti sa achizitionati cafea boabe, va recomandam Kaffee Kultur. CU siguranta este cel mai exclusivist magazin de cafea din Romania, iar preturile sunt excelente - in acelasitimp veti putea face si o comparatie intreboabele de cafea scumpa si boabele unei cafele obisnuite.