luni, 27 octombrie 2014

De ce estebine sa ai un sistem de alarma

       In viata asta cu totii traim experiente neplacure, experiente care ne marcheaza sau nu. Aceste experiente ne invata sa trecem peste unele lucruri mult mai usor, ne invata sa pretuim ceea ce avem si sa ne bunuram intru-totul.

   Cand spui sistem de alarma, te gandesti la siguranta. Putini isi permit sa achizitioneze un asemenea sistem, dar cei ce o fac sunt foarte multumiti. De obicei aceste sisteme de supraveghere se folosesc pentru spati industriale, sunt putini cei ce au in case asa ceva. Cunosc o persoana care are un sistem de alarma, si care are un motiv bine intemeiat in privinta folosiri acestuia.


      Cum e sa te trezesti brusc, cu cineva agatat de balconul casei tale ? E socant, e un moment in care te speri ingrozitor. Majoritatea oameniilor care au obiecte valoroase sau care au case in care nu locuiesc sunt mereu prada hotiilor. Prietena mea este majoritatea timpului din an, plecata in strainatate, iar in casa ei,cu diferite obiecte cu valori mai mici sau mai mari, nu locuieste nimeni. Aceasta a chemat o firma de siguranta pentru as instala un sistem de alarma, nu voia sa aiba surprize cand se intoarce acasa. Firma de siguranta, era una dintre cele mai bune. Aplica un sistem de alarma, iar cand usile sau ferestrele erau fortate, acesta se declansa si chema politia automat. Cand stim ca locuinta noastra este in siguranta si lucrurile noastre nu ajung in mana altuia, stam linistiti in orice colt al lumii ne-am afla. Chiar daca unii oameni considera ca este ceva inutil si un lucru care mananca banii, acesta este foarte util. Intr-una din zile, prietena mea care locuia in alta tara, a fost sunata de catre firma de siguranta pentru ai comunica faptul ca locuinta ei cazuse prada hotiilor. Aceasta isi facea mii de scene in minte, cum ca politia nu a ajuns la timp, iar lucrurile ei fusesera luate. Dar nu era asa, intotdeauna aceste firme de siguranta au avut numai reclame bune, iar cand a auzit ca lucrurile ei sunt neatinse s-a bucurat enorm. A fost extrem de bucuroasa si mandra in privinta acestui sistem, la care a promis ca nu o sa renunte. Si-a indrumat toti prietenii care erau in aceasi situatie ca a ei, plecati de mult timp din tara si stau cu gandul la casa, sa sune aceasta firma de care ea era foarte mandra. 

marți, 21 octombrie 2014

Protectia Muncii consultanta si servicii

Treia Prom Consultanta vine in ajutorul angajatorilor care si-au format convingerea ca accidentele de munca, bolile profesionale, accidentele si incidentele tehnice, le pot afecta, in mare masura, capacitatea organizatiilor pe care le conduc, de a se mentine pe piata interna si internationala, din cauza efectelor unor astfel de evenimente, ce se repercuteaza negativ asupra calitatii rezultatelor muncii, productivitatii muncii, costurilor de productie si in final asupra calitatii vietii sociale.
Angajatorii, convinsi de caracterul nefast al consecintelor expunerii lucratorilor la riscurile profesionale pentru unitatea lor, devin si mai constienti de faptul ca trebuie sa-si organizeze in mod eficient activitatea, pentru a putea crea toate conditiile ce conduc la intreruperea definitiva a lantului de producere a unor astfel de evenimente nedorite.
Ei sunt acei manageri care cunosc imperativele directivelor UE, transpuse in legislatia romaneasca in domeniu si care apreciaza totodata, posibilitatea prin care se lasa angajatorului libertatea de a-si alege mijloacele pentru atingerea obiectivelor politicii sale, sinonime muncii sigure si sanatoase, in conditii sociale corespunzatoare.
In acest context, riscul profesional este considerat ca “probabilitatea de a nu se atinge obiectivul de mentinere a unor conditii de munca sigure si sanatoase”, iar analiza unor astfel de riscuri, ca “un examen destinat a se vedea si stabili, care din masurile de prevenire si protectie a muncii trebuie aplicate pentru a realiza obiectivele in domeniu”.
In cazul organizatiilor si al intreprinderilor, obiectivul comun este imbunatatirea continua si permanenta a securitatii, sanatatii si protectiei omului. Un astfel de obiectiv nu poate fi atins decat prin existenta, in interiorul organizatiei, a unei politici orientate spre protectia muncii si prevenirea riscurilor profesionale.
Personalul lucrator al unei organizatii poate influenta politica de prevenire a angajatorului, in masura in care acesta se implica, astfel incat el sa fie motivat sa lucreze in locuri de munca sigure si sanatoase.
Implicarea lucratorilor creste odata cu nivelul politicii de prevenire a angajatorului si a preocuparii sale de a-I informa, de a se consulta cu acestia si de a-I atrage in aceasta politica de prevenire.
Politica de prevenire si protectie a muncii este a angajatorului si ea trebuie sa fie in concordanta cu politica generala a organizatiei si a obiectivelor sale.

Integrarea prevenirii riscurilor profesionale, printr-un sistem dinamic de gestiune a lor, inseamna: elaborarea, planificarea, implementarea, verificarea, urmarirea si evaluarea unui ansamblu de masuri de prevenire si protectie contra riscurilor in toate stadiile de activitate, respectiv: concepere, proiectare, desfasurare/executie, exploatare si mentenanta in scopul asigurarii si protectiei sanatatii participantilor la procesul de munca.

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Prajituri cala Paris... sub o marca italieneasca

Pentru marii amatori de dulciuri si patiserie Parisul intotdeauna a fost un felde Mecca, adica orasul care si-a pus cel maimult amprenta asupra bugatariei specifice duciurilor, mai ales daca ne gandim la eclere, savarine, fondante si multe alte tipuri de prajituri ce provin din bucataria frantuzeasca. Si este stiut ca odata ce ati savurat o prajitura la Paris, p ebulevardul Champs D'Elysees sau oriunde in cartierul Montmartre sau in Saint Germain veti putea spune cu siguranta ca ati gustat unele din cele mai delicioase prajituri savurate vreodata.

Una peste alta... este clar ca in Bucuresti cofetariile au unele dintre cele mai putin "gustoase" prajituri, in retetele de pe plaiurile mioritice fiind folosit prea mult zahar si prea putina imaginatie sau atentie.

Totusi, prin multimea de cofetarii cu produse ce au o calitate indoielnica, am gasit si Pasticceria Giuseppina, care s epare ca produce unele dintre cele mai delicioase torturi din Bucuresti, si asta evident, la un pret mult mai bun decat cel al concurentei.

Cumea culmilor este ca se afla in Romania si mai mult decat atat, gustul este absolut MAGNIFIC, iar pretul incredibil de mic, mai ales daca facem o comparatie intre aceste prajituri si cele din Franta