miercuri, 10 februarie 2016

Stickere pentru living

Cea mai mare durere de cap atunci cand te muti intr-o casa noua care nu este chiar "noua", dar pe care ai cumparat-o si trebuie neaparat sa o reamenajezi, consta in zugravirea si amenajarea apartamentului.
Problema cea mare nu consta neapara in sumele exorbitante ce sunt cheltuite pe materiale de constructii, pentru plata muncitorilor (care in cel mai bun caz sunt semi-calificati si nu calificati), ci la evaluarea finala a lucrarilor.

In acest fel mi-am luat teapa atat cu amenajarea bucatariei, care practic a trebuit refacuta de la 0, pentru ca toata faianta a fost pusa prost, cat si in living, unde unul dintre pereti a fost facut la bataie de joc (ceva imi spune ca nu au dat js vechiul strat de glet sau de huma de pe perete, astfel incat acesta a iesit si stamb si urat). Nu mai spun ca in niciun caz nu pare sa fie genul de perete care sa fi fost vopsit intr-un mod corect.

Acum... cea mai mare durere consta in faptul ca muncitorii au plecat (plata fiind facuta prin contract cu o firma) si solutia mea era fie sa ii dau in judecata (ceea ce m-ar fi costat mai multi bani, mai mult timp si extrem de multi nervi, fie sa actionez in alt mod).

Norocul cel mare a fost cand nevasta-mea a gasit un loc din care am cumparat stickere pentru living si le-am asezat frumos pe pereti in locurile defectuase, dand astfel si un design mai frumos apartamentului.


marți, 2 februarie 2016

Vacanta in Maroc



            Nu mi-am imaginat ca voi ajunge vreodata in apropierea Desetului Sahara si mai ales in Maroc. Mereu m-am gandit ca singura posibilitate de a ajunge in Africa este doar printr-o excursie in Egipt sau cheltuind o suma considerabila de bani. Uite ca, dupa o perioada in care am studiat cele mai vizitate regiuni din Africa, mi-am propus sa ajung in Maroc.
             La sfarsitul lunii August mi-am propus sa vizitez aceasta tara impreuna cu un prieten. La inceput nu mi-am imaginat ca ma voi simti atat de bine intr-o tara situata intr-o zona cunoscuta pentru “incidentele” dintre cei mai religiosi oameni. Se pare ca aceste incidente se intampla din ce in ce mai rar si in nici un caz in Maroc. In Maroc totul se misca foarte rapid iar oamenii sunt extreme de seriosi.
              Am ajuns in capiatala, fosta fortareata, Rabat pe data de 27 august si ne-am cazat la un hotel din apropierea plajei. Preturile sunt foarte apropiate cu cele din Romania. In aceasta regiune doar apa reprezinta o problema pentru existenta vietii. De fapt, in toata Africa apa este considerate sfanta si niciodata nu se face risipa de ea. In capitala am vizitat cele mai importante obiective turistice precum Turnul lui Hassan, Fortareata Chellah (reabilitata complet) si Gradinile Andaluziei.
            Dupa cateva zile de stat in capitala tarii am pornit intr-o calatorie spre sudul Marocului unde am avut ocazia sa merg pe camila si sa fac foarte multe poze la peisajul pustiu. Tot in aceasta zona am mancat pentru prima data un fel de mancare traditional numit Tagine.
           Spre finalul calatoriei ne-am intors in capitala Rabat iar de acolo am pornit cu autocarul spre cel mai mari oras, Casablanca. Cel mai mare oras al Marocului este considerat inima intregii tari deoarece este principalul centru economic. Aici puteti gasi foarte multe produse textile si incaltaminte din piele. Eu mi-am achizitionat din Maroc o pereche de sandale superbe realizate manual. Tot in Casablanca puteti vizita multe obiective turistice care apartin atat crestinatatii cat si religiei musulmane. De asemenea, nu strica sa vizitati si plaja din Casablanca-una dintre cele mai faimoase plaje de pe acest continent.
           Am plecat din Maroc incarcat cu un bagaj imens de cunostinte si fotografii cu peisaje de neuitat. Aceasta tara primeste o stea din partea mea si probabil din partea tuturor turistilor care s-au incumetat sa o viziteze.