marți, 21 octombrie 2014

Protectia Muncii consultanta si servicii

Treia Prom Consultanta vine in ajutorul angajatorilor care si-au format convingerea ca accidentele de munca, bolile profesionale, accidentele si incidentele tehnice, le pot afecta, in mare masura, capacitatea organizatiilor pe care le conduc, de a se mentine pe piata interna si internationala, din cauza efectelor unor astfel de evenimente, ce se repercuteaza negativ asupra calitatii rezultatelor muncii, productivitatii muncii, costurilor de productie si in final asupra calitatii vietii sociale.
Angajatorii, convinsi de caracterul nefast al consecintelor expunerii lucratorilor la riscurile profesionale pentru unitatea lor, devin si mai constienti de faptul ca trebuie sa-si organizeze in mod eficient activitatea, pentru a putea crea toate conditiile ce conduc la intreruperea definitiva a lantului de producere a unor astfel de evenimente nedorite.
Ei sunt acei manageri care cunosc imperativele directivelor UE, transpuse in legislatia romaneasca in domeniu si care apreciaza totodata, posibilitatea prin care se lasa angajatorului libertatea de a-si alege mijloacele pentru atingerea obiectivelor politicii sale, sinonime muncii sigure si sanatoase, in conditii sociale corespunzatoare.
In acest context, riscul profesional este considerat ca “probabilitatea de a nu se atinge obiectivul de mentinere a unor conditii de munca sigure si sanatoase”, iar analiza unor astfel de riscuri, ca “un examen destinat a se vedea si stabili, care din masurile de prevenire si protectie a muncii trebuie aplicate pentru a realiza obiectivele in domeniu”.
In cazul organizatiilor si al intreprinderilor, obiectivul comun este imbunatatirea continua si permanenta a securitatii, sanatatii si protectiei omului. Un astfel de obiectiv nu poate fi atins decat prin existenta, in interiorul organizatiei, a unei politici orientate spre protectia muncii si prevenirea riscurilor profesionale.
Personalul lucrator al unei organizatii poate influenta politica de prevenire a angajatorului, in masura in care acesta se implica, astfel incat el sa fie motivat sa lucreze in locuri de munca sigure si sanatoase.
Implicarea lucratorilor creste odata cu nivelul politicii de prevenire a angajatorului si a preocuparii sale de a-I informa, de a se consulta cu acestia si de a-I atrage in aceasta politica de prevenire.
Politica de prevenire si protectie a muncii este a angajatorului si ea trebuie sa fie in concordanta cu politica generala a organizatiei si a obiectivelor sale.

Integrarea prevenirii riscurilor profesionale, printr-un sistem dinamic de gestiune a lor, inseamna: elaborarea, planificarea, implementarea, verificarea, urmarirea si evaluarea unui ansamblu de masuri de prevenire si protectie contra riscurilor in toate stadiile de activitate, respectiv: concepere, proiectare, desfasurare/executie, exploatare si mentenanta in scopul asigurarii si protectiei sanatatii participantilor la procesul de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu