marți, 2 februarie 2016

Vacanta in Maroc            Nu mi-am imaginat ca voi ajunge vreodata in apropierea Desetului Sahara si mai ales in Maroc. Mereu m-am gandit ca singura posibilitate de a ajunge in Africa este doar printr-o excursie in Egipt sau cheltuind o suma considerabila de bani. Uite ca, dupa o perioada in care am studiat cele mai vizitate regiuni din Africa, mi-am propus sa ajung in Maroc.
             La sfarsitul lunii August mi-am propus sa vizitez aceasta tara impreuna cu un prieten. La inceput nu mi-am imaginat ca ma voi simti atat de bine intr-o tara situata intr-o zona cunoscuta pentru “incidentele” dintre cei mai religiosi oameni. Se pare ca aceste incidente se intampla din ce in ce mai rar si in nici un caz in Maroc. In Maroc totul se misca foarte rapid iar oamenii sunt extreme de seriosi.
              Am ajuns in capiatala, fosta fortareata, Rabat pe data de 27 august si ne-am cazat la un hotel din apropierea plajei. Preturile sunt foarte apropiate cu cele din Romania. In aceasta regiune doar apa reprezinta o problema pentru existenta vietii. De fapt, in toata Africa apa este considerate sfanta si niciodata nu se face risipa de ea. In capitala am vizitat cele mai importante obiective turistice precum Turnul lui Hassan, Fortareata Chellah (reabilitata complet) si Gradinile Andaluziei.
            Dupa cateva zile de stat in capitala tarii am pornit intr-o calatorie spre sudul Marocului unde am avut ocazia sa merg pe camila si sa fac foarte multe poze la peisajul pustiu. Tot in aceasta zona am mancat pentru prima data un fel de mancare traditional numit Tagine.
           Spre finalul calatoriei ne-am intors in capitala Rabat iar de acolo am pornit cu autocarul spre cel mai mari oras, Casablanca. Cel mai mare oras al Marocului este considerat inima intregii tari deoarece este principalul centru economic. Aici puteti gasi foarte multe produse textile si incaltaminte din piele. Eu mi-am achizitionat din Maroc o pereche de sandale superbe realizate manual. Tot in Casablanca puteti vizita multe obiective turistice care apartin atat crestinatatii cat si religiei musulmane. De asemenea, nu strica sa vizitati si plaja din Casablanca-una dintre cele mai faimoase plaje de pe acest continent.
           Am plecat din Maroc incarcat cu un bagaj imens de cunostinte si fotografii cu peisaje de neuitat. Aceasta tara primeste o stea din partea mea si probabil din partea tuturor turistilor care s-au incumetat sa o viziteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu