duminică, 27 martie 2016

Cum se alege un aparat de aer conditionat?



Temperaturile ridicate reprezinta o problema serioasa pentru cei mai multi dintre noi pe perioada verii, motiv pentru care oamenii cauta tot felul de solutii care sa faca zilele mult mai suportabile. Aerul conditionat presupune controlul temperaturii, umiditatii si puritatii aerului intr-un spatiu inchis, independent de conditiile de afara. 

O metoda initiala de racire a aerului era practicata in India si presupunea agatarea unor textile ude in fata geamului, pentru ca aerul sa se racoreasca prin evaporare, insa de atunci tehnologia a evoluat simtitor. Un aparat de aer conditionat simplu, presupune ca freonul, aflat in forma volatila, este pasat printr-un set de bobine evaporatoare si care emite aerul rece. In acelasi timp, freonul absoarbe caldura pastrata in aer.

Cum aleg un aparat de aer conditionat?

Inainte de a face o asemenea achizitie, este important ca fiecare familie sa isi stabileasca nevoile, proces in urma caruia poate sa ia cea mai buna decizie. Pentru o eficienta maxima a aparatului de aer conditionat, acesta trebuie sa aiba puterea ideala, in functie de dimensiunea spatiului in care este instalat, insa sa fie pozitionat si in locul potrivit. 

Pe langa putere si locul instalarii, utilizatorii trebuie sa se gandeasca ce facilitati isi doresc de la aparatul de aer conditionat, precum temporizator sau controlare direct de pe smartphone. Aspectul dispozitivului variaza, astfel ca este esential ca acesta sa se potriveasca cu restul incaperii si la fel de importanta este alegerea locului montarii unitatii externe. 

Unitatea externa trebuie dispusa in cel mai umbros loc posibil pentru a permite compresorului aparatului de aer conditionat sa functioneze in conditii prielnice. De asemenea, daca unitatea este amplasata intr-o zona umbroasa, temperatura va fi mai scazuta decat atunci cand se afla in bataia directa a soarelui, astfel ca va fi nevoie de un consum mai scazut de energie pentru racirea incaperii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu